Nederlands English Deutsch Français

FabLib

download
forum (Engels)
De makkelijke manier om digitale stofjes te verzamelen.

Wat is FabLib?

FabLib is een gratis programmaatje waarmee je digitale staaltjes van stoffen kunt maken door ze in te scannen of ze te kopiëren van websites van stoffenfabrikanten/verkopers. De staaltjes worden automatisch geschaald en opgeslagen in een formaat dat direct te importeren is in quiltprogramma's zoals Electric Quilt 4, 5 en 6.

 

Hoe werkt het?

Scannen is een kwestie van inscannen-bijsnijden-opslaan, kopiëren niet meer dan kopiëren-plakken-opslaan. En met de automatische kopieer-optie kun je zelfs staaltjes van Internet overnemen met twee muisklikken!

Wanneer je precisie belangrijker vindt dan snelheid, dan kun je terecht bij de fijnafregeling waarmee je het staaltje vooraf kunt beoordelen, roteren en schalen zodat het er ook in een herhaald patroon perfect uitziet.

 

Download

Download FabLib v1.07 (318 kb, dd. 29 december 2006) voor Windows.

Let op: je hebt het Microsoft .NET 1.1 framework nodig om dit programma te draaien. Dit framework staat wellicht al op je computer. Zo niet, dan word je tijdens de installatie van FabLib gewaarschuwd.

Je kunt het .NET framework (23 Mb!) downloaden via Windows Update of door het volgen van deze verwijzing: Herdistribueerbaar pakket voor Microsoft .NET Framework versie 1.1.

 

Vragen en Terugkoppeling

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, of antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ) zoekt, kijk dan even op het (Engelstalige) FabLib forum.

Maar je kunt me natuurlijk ook een privé-berichtje sturen.