Nederlands English Deutsch Français

Tentoonstelling, Quilts 1-5

 
Spring is in the air, klik om te vergrotenSpring is in the air (2006)  104cm x 107cm

Een lente-quilt die ik associeer met kleurrijke bollenvelden en groene weilanden. Het drie-dimensionale ontwerp is gemaakt met behulp van POV-Ray. Quilt detail.

 
Kubus van Menger, klik om te vergrotenKubus van Menger (2004)  110cm x 110cm

Dit ontwerp is gebaseerd op de zogenaamde spons van Menger.

 
Schin op Geul, klik om te vergrotenSchin op Geul (2004)  122cm x 83cm

Een foto van Schin op Geul (Zuid-Limburg) vormde de inspiratie voor deze quilt. Hier is de originele foto en een detail van de quilt.

 
Spin-off, klik om te vergrotenSpin-off (2003)  130cm x 130cm

Dit ontwerp is afgeleid van het tienhoekige tafelkleed. Tijdens het maken van het tafelkleed kwamen door mij onvoorziene cirkelvormige patronen tevoorschijn die in deze quilt zijn omgevormd tot vijf perfecte cirkels die elkaar in het midden overlappen. Iedere cirkel heeft een eigen onderwerp gekregen; de basiskleuren van de cirkels zijn aangepast aan deze patroonstoffen. Quilt detail.

 
Monet's Zonnebloemen, klik om te vergrotenMonet's Zonnebloemen (2000-2002)  138cm x 181cm

Een schilderij van Claude Monet is de basis voor dit ontwerp. Met behulp van de computer heb ik het schilderij opgedeeld in rechthoekige stukjes met verschillende afmetingen en vormen. De grootte van de stukken is afhankelijk van de hoeveelheid kleurvariatie in ieder deel van de oorspronkelijke afbeelding. Quilt detail.