Nederlands English Deutsch Français

Tentoonstelling, Quilts 1-5

 
Spring is in the air, klik om te vergrotenSpring is in the air (2006)  104cm x 107cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Een lente-quilt die ik associeer met kleurrijke bollenvelden en groene weilanden. Het drie-dimensionale ontwerp is gemaakt met behulp van POV-Ray. Quilt detail.

 
Kubus van Menger, klik om te vergrotenKubus van Menger (2004)  110cm x 110cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Dit ontwerp is gebaseerd op de zogenaamde spons van Menger.

 
Schin op Geul, klik om te vergrotenSchin op Geul (2004)  122cm x 83cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Een foto van Schin op Geul (Zuid-Limburg) vormde de inspiratie voor deze quilt. Hier is de originele foto en een detail van de quilt.

 
Spin-off, klik om te vergrotenSpin-off (2003)  130cm x 130cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Dit ontwerp is afgeleid van het tienhoekige tafelkleed. Tijdens het maken van het tafelkleed kwamen door mij onvoorziene cirkelvormige patronen tevoorschijn die in deze quilt zijn omgevormd tot vijf perfecte cirkels die elkaar in het midden overlappen. Iedere cirkel heeft een eigen onderwerp gekregen; de basiskleuren van de cirkels zijn aangepast aan deze patroonstoffen. Quilt detail.

 
Tafelkleed, klik om te vergrotenTafelkleed (2002)  162cm x 162cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Deze quilt is ontstaan n.a.v. een tentoonstelling rond het thema '5'. De basisvorm voor dit tienhoekige tafelkleed voor een ronde tafel is de vijfpuntige ster (pentagram) omsloten door een regelmatige vijfhoek. Met deze vijfhoeken wordt een zichzelf herhalend patroon (een zogenaamde fractal) gevormd, dat een groot deel van de quilt beslaat. De overgebleven ruimte wordt opgevuld door een egale stof. Quilt detail.