Nederlands English Deutsch Français

Tentoonstelling, Quilts 1-5

 
Dusk, klik om te vergrotenDusk (1999)  60cm x 47cm

Mijn allereerste quilt. Na aankoop van mijn eerste zes quarters in primaire kleuren bij mijn Local Quilt Shop heb ik dit ontwerp gemaakt omdat de kleuren in een zonsondergang tot hun recht konden komen.

 
Animal Blocks, klik om te vergrotenAnimal Blocks (2000)  153cm x 205cm

Na mijn eerste experiment besloot ik een grotere quilt te maken waar ik ook echt wat aan zou hebben. De quilt heeft een motief met grote baby blocks. Op iedere zijde van elk blok is een dierenpatroon gequilt, vandaar de naam. De achterkant geeft een betere indruk van het quiltpatroon.

 
Falkens Maze, klik om te vergrotenFalkens Maze (2001)  151cm x 100cm

Het idee voor deze quilt is ontstaan uit een pakketje 10x10cm lapjes (Jinny Beyer's Basic Reality collectie). Het patroon is ontworpen in EQ4. De naam is afkomstig uit een (totaal ongerelateerde) film, maar dat kun je zelf ook wel uit-Google-n als je dat echt zou willen. Quilt detail.

 
Convexe Metamorfose, klik om te vergrotenConvexe Metamorfose (2001)  113cm x 99cm

Een tweede pakketje 10x10cm lapjes (Spectrum P&B unicolor) en het lezen van Jinny Beyer's Designing Tesselations vormden de inspiratie voor deze quilt. Het patchwork is gedaan door middel van paper piecing; de patronen voor alle afzonderlijke blokken zijn berekend en geprint door een speciaal geschreven computerprogramma.

 
Monet's Zonnebloemen, klik om te vergrotenMonet's Zonnebloemen (2000-2002)  138cm x 181cm

Een schilderij van Claude Monet is de basis voor dit ontwerp. Met behulp van de computer heb ik het schilderij opgedeeld in rechthoekige stukjes met verschillende afmetingen en vormen. De grootte van de stukken is afhankelijk van de hoeveelheid kleurvariatie in ieder deel van de oorspronkelijke afbeelding. Quilt detail.