Nederlands English Deutsch Français

Tentoonstelling, Quilts 6-10

 
Geen naam, klik om te vergrotenGeen naam (2001-2002)  138cm x 242cm

Een quilt voor een bed, gebaseerd op een traditioneel Islamitisch patroon. Het patroon is beter te herkennen vanuit een andere hoek.

 
Tafelkleed, klik om te vergrotenTafelkleed (2002)  162cm x 162cm

Deze quilt is ontstaan n.a.v. een tentoonstelling rond het thema '5'. De basisvorm voor dit tienhoekige tafelkleed voor een ronde tafel is de vijfpuntige ster (pentagram) omsloten door een regelmatige vijfhoek. Met deze vijfhoeken wordt een zichzelf herhalend patroon (een zogenaamde fractal) gevormd, dat een groot deel van de quilt beslaat. De overgebleven ruimte wordt opgevuld door een egale stof. Quilt detail.

 
Gekleurde blokken, klik om te vergrotenGekleurde blokken (2003)  47cm x 47cm

Een klein tussendoor project om te experimenteren met kleuren.

 
Spin-off, klik om te vergrotenSpin-off (2003)  130cm x 130cm

Dit ontwerp is afgeleid van het tienhoekige tafelkleed. Tijdens het maken van het tafelkleed kwamen door mij onvoorziene cirkelvormige patronen tevoorschijn die in deze quilt zijn omgevormd tot vijf perfecte cirkels die elkaar in het midden overlappen. Iedere cirkel heeft een eigen onderwerp gekregen; de basiskleuren van de cirkels zijn aangepast aan deze patroonstoffen. Quilt detail.

 
Schaakbord, klik om te vergrotenSchaakbord (2003)  99cm x 81cm

Ontworpen met behulp van een 3D modelleerprogramma. De resulterende afbeelding is met behulp van EQ4 omgezet in malletjes voor de blokjes (die allemaal iets van vorm van elkaar verschillen). Quilt detail.