Nederlands English Deutsch Français

Tentoonstelling, Quilts 16-20

 
Spring is in the air, klik om te vergrotenSpring is in the air (2006)  104cm x 107cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Een lente-quilt die ik associeer met kleurrijke bollenvelden en groene weilanden. Het drie-dimensionale ontwerp is gemaakt met behulp van POV-Ray. Quilt detail.

 
Doolhof, klik om te vergrotenDoolhof (2005)  95cm x 95cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Zoek de weg van linksboven via de vlinder naar rechtsonder. Met dank aan Jo Edkins voor de uitgebreide website over doolhoven.

 
Kleurrijke dromen, klik om te vergrotenKleurrijke dromen (2005)  125cm x 97cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Geinspireerd door een foto. Na eerdere succesvolle quilt-interpretaties van foto's is dit de eerste keer dat ik ronde vormen heb gebruikt om de natuurlijke lijnen te volgen. Zowel het ontwerp als het quiltpatroon zijn met behulp van de computer tot stand gekomen. Quilt detail.

 
Gekleurde blokken 2, klik om te vergrotenGekleurde blokken 2 (2005)  71cm x 98cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Een idee dat voortgekomen is uit de stof met het kleine gekleurde blokjespatroon die in de quilt verwerkt is. Quilt detail.

 
Nieuw Leven, klik om te vergrotenNieuw Leven (2005)  108cm x 148cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

De witte bladeren verwijzen naar het nieuwe 'nog blanco' leven, dat zich in een kleurrijke wereld ontwikkelt. Nieuw leven slaat ook op de herkomst van de bladeren: de witte vormen zijn reststukken van eerdere quilts die in dit ontwerp opnieuw tot leven zijn gebracht. De Japanse tekens zijn als laatste aan het ontwerp toegevoegd en betekenen zoveel als 'jonge boom'. Het echo-quiltwerk rond de bladeren doet me denken aan een Japanse rotstuin. Quilt detail.