Nederlands English Deutsch Français

Tentoonstelling, Quilts 26-30

 
Flora & Fungi, klik om te vergrotenFlora & Fungi (2004)  123cm x 123cm

Ontstaan uit een viertal (vakantie)foto's van bloemen en paddestoelen. De foto's zijn met de computer omgezet in een patchwork patroon, waarbij de stukjes allemaal anders zijn, maar wel in rechte lijnen aan elkaar gezet kunnen worden. Quilt detail.

 
PKN Beeldmerk, klik om te vergrotenPKN Beeldmerk (2004)  85cm x 85cm

Gemaakt naar aanleiding van de vereniging van de drie Samen op Weg-kerken op 1 mei 2004. De quilt toont het nieuwe beeldmerk van de Protestantse Kerk in Nederland. Quilt detail.

 
Schaakbord, klik om te vergrotenSchaakbord (2003)  99cm x 81cm

Ontworpen met behulp van een 3D modelleerprogramma. De resulterende afbeelding is met behulp van EQ4 omgezet in malletjes voor de blokjes (die allemaal iets van vorm van elkaar verschillen). Quilt detail.

 
Spin-off, klik om te vergrotenSpin-off (2003)  130cm x 130cm

Dit ontwerp is afgeleid van het tienhoekige tafelkleed. Tijdens het maken van het tafelkleed kwamen door mij onvoorziene cirkelvormige patronen tevoorschijn die in deze quilt zijn omgevormd tot vijf perfecte cirkels die elkaar in het midden overlappen. Iedere cirkel heeft een eigen onderwerp gekregen; de basiskleuren van de cirkels zijn aangepast aan deze patroonstoffen. Quilt detail.

 
Gekleurde blokken, klik om te vergrotenGekleurde blokken (2003)  47cm x 47cm

Een klein tussendoor project om te experimenteren met kleuren.