Nederlands English Deutsch Français

Tentoonstelling, Quilts 31-35

 
Tafelkleed, klik om te vergrotenTafelkleed (2002)  162cm x 162cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Deze quilt is ontstaan n.a.v. een tentoonstelling rond het thema '5'. De basisvorm voor dit tienhoekige tafelkleed voor een ronde tafel is de vijfpuntige ster (pentagram) omsloten door een regelmatige vijfhoek. Met deze vijfhoeken wordt een zichzelf herhalend patroon (een zogenaamde fractal) gevormd, dat een groot deel van de quilt beslaat. De overgebleven ruimte wordt opgevuld door een egale stof. Quilt detail.

 
Geen naam, klik om te vergrotenGeen naam (2001-2002)  138cm x 242cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Een quilt voor een bed, gebaseerd op een traditioneel Islamitisch patroon. Het patroon is beter te herkennen vanuit een andere hoek.

 
Monet's Zonnebloemen, klik om te vergrotenMonet's Zonnebloemen (2000-2002)  138cm x 181cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Een schilderij van Claude Monet is de basis voor dit ontwerp. Met behulp van de computer heb ik het schilderij opgedeeld in rechthoekige stukjes met verschillende afmetingen en vormen. De grootte van de stukken is afhankelijk van de hoeveelheid kleurvariatie in ieder deel van de oorspronkelijke afbeelding. Quilt detail.

 
Convexe Metamorfose, klik om te vergrotenConvexe Metamorfose (2001)  113cm x 99cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Een tweede pakketje 10x10cm lapjes (Spectrum P&B unicolor) en het lezen van Jinny Beyer's Designing Tesselations vormden de inspiratie voor deze quilt. Het patchwork is gedaan door middel van paper piecing; de patronen voor alle afzonderlijke blokken zijn berekend en geprint door een speciaal geschreven computerprogramma.

 
Falkens Maze, klik om te vergrotenFalkens Maze (2001)  151cm x 100cm
[Stem op deze quilt als je favoriet!]

Het idee voor deze quilt is ontstaan uit een pakketje 10x10cm lapjes (Jinny Beyer's Basic Reality collectie). Het patroon is ontworpen in EQ4. De naam is afkomstig uit een (totaal ongerelateerde) film, maar dat kun je zelf ook wel uit-Google-n als je dat echt zou willen. Quilt detail.