Nederlands English Deutsch Français

QuiltAssistant

download
forum
Gratis software voor het ontwerpen van quilts op basis van foto's en het tekenen van quiltblokken.

Wat is QuiltAssistant?

QuiltAssistant is gratis ontwerp-software waarmee je quilts uit foto's kunt maken. In plaats van de traditionele aanpak, het opdelen in kleine vierkantjes (zoals een 'watercolor'-quilt), geeft dit programma de mogelijkheid om de foto op te delen in stukken van willekeurige vorm en omvang.
Wanneer het ontwerp af is, kun je malletjes inclusief naadtoeslagen afdrukken.

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden:

 

Maar Wacht, Er Is Meer! Je kunt QuiltAssistant ook gebruiken om snel traditionele quiltblokken te tekenen, die niet op een afbeelding gebaseerd zijn. De software helpt je door gebruik te maken van de symmetrie die in deze blokken vaak aanwezig is: voor elke lijn die je tekent, kan de software automatisch alle symmetrische delen voor je aanvullen:

 

Je kunt QuiltAssistant ook gebruiken om je eigen paper-piece patronen te maken en je kunt zelfs je quilt- en blok-ontwerpen exporten naar Electric Quilt!

 

Wat QuilAssistant NIET is

QuiltAssistant is niet ontworpen als goedkoop alternatief voor commerciële software zoals Electric Quilt or Quilt-Pro. Het is niet gericht op het ontwerpen van complete uit blokken opgebouwde quilts, en beschikt niet over bibliotheken met quiltblokken of quiltstoffen. In plaats daarvan richt het zich specifiek op het ontwerpen van quilts op basis van foto's, en het eenvoudig tekenen van quiltblokken en paper-piece patronen.

 

Ik wil meer weten

Om meer te weten te komen over QuiltAssistant: lees de handleiding voor QuiltAssistant (PDF, je hebt Acrobat Reader nodig). De handleiding geeft je snel een indruk welke mogelijkheden de software je te bieden heeft. Een afdrukvoorbeeld toont één van de vormen waarin het programma malletjes voor je kan afdrukken.

 

Voorbeelden

Hier zijn een paar quilts die ik met QuiltAssistant ontworpen heb:


Flora & Fungi

Schin op Geul

Doyenna

 

Download

Download QuiltAssistant v2.25 incl. Nederlandse handleiding (2,7 Mb, dd. 29 april 2013) voor Windows.

Let op: je hebt het Microsoft .NET Framework nodig om dit programma te draaien. Dit framework staat wellicht al op je computer (met zekerheid als je Windows Vista of hoger hebt). Zo niet, dan word je tijdens de installatie van QuiltAssistant gewaarschuwd.

 

Lessen, Vragen en Terugkoppeling

Als je eenvoudige beginnerslessen zoekt, vragen of opmerkingen hebt, of antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ) zoekt, kijk dan even op het QuiltAssistant forum.

Maar je kunt me natuurlijk ook een privé-berichtje sturen.

 

Wat is er nieuw?

Voor een lijst met alle verbeteringen sinds het begin: werp een blik op de complete revisiehistorie (Engels).